Το Πρώτο Ξεκίνημα

 Η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες είναι σχετικό. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και να κρίνεται, από τον προπονητή, ο οποίος μετά το δεύτερο με τρίτο μάθημα μπορεί να καταλάβει αν είναι σε θέση να ξεκινήσει να προπονείται. Μια ενδεικτική ηλικία είναι η ηλικία των 4 χρόνων. Αρκετά νήπια αυτής τις ηλικίας έχουν αναπτύξει, ανάλογα βέβαια το οικογενειακό τους περιβάλλον, ικανοποιητικό βαθμό αντίληψης και πειθαρχίας ώστε να κρίνονται ικανά να ξεκινήσουν μια πολεμική τέχνη. Βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και επίσης η «άθληση» με την ευρύτερη έννοια προετοιμασίας μέσα από το παιχνίδι και ενδιαφέρουσες για το παιδί δραστηριότητες.Αποτέλεσμα εικόνας για kids taekwondo

 

Προκαταρκτικό  Τμήμα από 4-6 ετών.

  Το προκαταρκτικό  Τμήμα από 4-6 ετών λειτουργεί σχεδόν κάθε μέρα και η προπόνηση διαρκεί 1 ώρα. Το πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει ασκήσεις και παιχνίδια ανάπτυξης φυσικών ικανοτήτων όπως :

ευλυγισία,

ευκαμψία,

ταχύτητα,

ευκινησία,

κινητικών επιδεξιοτήτων,

αίσθηση του χώρου και του χρόνου,

ισορροπία, συγχρονισμός και συντονισμός.

 

 


Το 2ο Παιδικό Τμήμα από 6-10 ετών. 

Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά και αποτελείται απο αρχάριους 6-8 ετών. Τα πρώτα βήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις και παιχνίδια ευκινησίας, βασικές στάσεις, παραδοσιακές τεχνικές, λακτίσματα σε στόχους, poomsae και ορολογίες. 

Το 3ο Παιδικό Τμήμα από 8-14 ετών.

Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά και αποτελείται απο παιδιά 8-14 ετών με πράσινη ζώνη και πάνω. Το προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει στάσεις, παραδοσιακές τεχνικές, λακτίσματα σε στόχους, δυναμικές ασκήσεις, poomsae, αγωνιστική προπόνηση και ορολογίες. Μέσα απο το τμήμα επιλέγονται άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια πιο δυναμική αγωνιστική προπόνηση και που σκοπεύουν να συμμετέχουν σε αγώνες.


Αποτέλεσμα εικόνας για kids taekwondo


Το 4ο Παιδικό Τμήμα 11-16 ετών

 Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά και αποτελείται απο παιδιά 11-16 ετών με μπλε ζώνη και πάνω. Το προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακές τεχνικές, λακτίσματα σε στόχους, δυναμικές ασκήσεις, poomsae, αγωνιστική προπόνηση και ορολογίες. Μέσα απο το τμήμα επιλέγονται άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια πιο δυναμική αγωνιστική προπόνηση και που σκοπεύουν να συμμετέχουν σε αγώνες.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

WTF TV

ΧΟΡΗΓΟΣ

top